Novosti

Otvorenje izložbe "Bajke Gorskog Kotara" - Dominikanski samostan 10.11.2017.


09.11.2017

U organizaciji Osnovne škole Petra Hektorovića i Dominikanskog samostana u Starom Gradu biti će postavljena izložba i radionica "Bajke Gorskog Kotara" u razdoblju od 10. studenog do 26. studenog 2017. godine. Otvorenje izložbe će biti u petak 10. studenog u 12:30 sati.

 „OŠ Jelsa i OŠ Petra Hektorovića pridružene su članice Hrvatskog fotosaveza. Pridruženo članstvo učenicima ove dvije škole nudi mogućnost sudjelovanja u programima koji potiču kreativnost te istraživanje prirodne i kulturne baštine  naše domovine kroz objektiv fotoaparata.

Posljednja u nizu radionica na kojima su sudjelovali učenici ovih dviju škola je radionica naziva „Bajke Gorskog kotara“.  Dorotea Buratović iz Svirača, Antea Damjanić, Lorenco Petar Damjanić i Mia Gabelić iz Vrboske te Đoana Marija Deletis i Josipa Tepić iz Starog Grada  proveli su dio ljetnih praznika  na drugačiji način od svojih vršnjaka, istraživali su i fotoaparatom ovjekovječili bajkovite prizore Gorskog kotara .

Rad i kompetencije stečene na radionici polaznici prenose u svoju sredinu te u suradnji s lokalnom zajednicom, školama i roditeljima svoj rad kroz kreativne radionice i izložbe predstavljaju javnosti. Tako je i ovaj put.

Rezultat petodnevnog rada uz stručno vodstvo voditeljice programa za mlade Hrvatskogfotosaveza Zlate Medak  i tajnika Predraga Bosnara bit će predstavljen izložbom fotografija „Bajke Gorskog kotara“ u prostoru Dominikanskog samostana u Starom Gradu. Uz fotografije bit će predstavljene unikatne majice i kišobrani koje su također rad učenika, a dio su programa Hrvatskog fotosaveza kojeg učenici realiziraju u svojim školama.

autor teksta: Katija Barbić, učiteljica tehničke kulture

developed by Nove vibracije