Novosti

27. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017.


03.11.2017

Vremenske nepogode, ekstremno sušno ljeto, poplave... je li se loza već susretala s nepogodama u ovolikoj mjeri ili dolazi do općih klimatskih promjena s kojima će loza iz godine u godinu morati suočavati? Može li ona sve to podnijeti?

O vremenskim nepogodama koje je loza doživjela, o štetnicima koji su se pojavili, o problemima prodaje i o mnogim drugim temama o lozi i vinu, bit će sigurno puno govora na ovogodišnjoj Sabatini.


27. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017. održat će se od 2. – 5. studenog 2017. u Šibensko-kninskoj županiji, Primošten, Adriatiq Hotel Zora

Sabatina svake godine okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenike i stručnjake, sommeliere, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Osim iz Hrvatske, Sabatinu posjećuju i gospodarski subjekti iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije.

Cilj je ovog susreta edukacija i informiranje, te povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom i s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore, a prepoznata je po dinamičnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija i sl. U suradnji sa znanstveno-stručnim, obrazovnim i drugim institucijama, razvija se kvalitetan trodnevni program s aktualnim temama i informacijama.


PROGRAM Sabatine 2017.

developed by Nove vibracije