Novosti

Međužupanijsko natjecanje mladih HCK 2017. - na Braču


10.04.2017

Svrha rada s mladima je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Jedna je od zadaća uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, izgradnja društvenih mreža i odnosa kao i njihova priprema za ulazak u svijet odraslih kao ravnopravni pojedinci. Polazište za rad s mladima su sedam temeljnih načela Pokreta Crvenog križa koja mogu poslužiti kao podloga za razvoj zdrave i cjelovite osobnosti. Brojni primjeri dokazuju da su mladi naša najjača pokretačka snaga stoga se radu s mladima pridaje posebna pažnja i trud. Jedno od načina osposobljavanja su i natjecanja poput NATJECANJA MLADIH HCK iz znanja o Crvenom križu i prvoj pomoći.
Ove godine Međužupanijsko natjecanje mladih HCK / županija Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske/ je održano u Supetru na otoku Braču gdje se natjecalo 16 društava CK iz spomenutih županija. Natjecanje je u organizacijskom smislu bilo dosta zahtjevno upravo zbog zahtjevnosti otoka. Mladi su se natjecali u dvije kategorije i to : u kategoriji Mladi ( srednje škole ) i Podmlatka ( osnovne škole ). Prvo mjesto u obe kategorije osvojile su splitske ekipe koje će se ogledati s najboljima na državnoj razini,u svibnja u Osijeku. Hvarske ekipe su bile plasirane prema očekivanju. Ekipa podmlatka iz O.Š.Jelse je zauzela visoko 3.mjesto od 16 ekipa dok je ekipa mladih iz Srednje škole Hvar-odjeljenja Jelsa bila odlična 2. Čestitamo Splićanima i želimo im visok plasman na državnom natjecanju, a predstavnicima Crvenog križa Hvar u obje kategorije posebno pohvaljujemo jer su dokazali da se i u kratkom vremenu može puno postići kada se na pravi način angažiraju i motiviraju .
Hvala svim aktivnim sudionicima,posebnom liječnicama koje su uložile trud da se ekipe spremno pojave na ovom zahtjevnom natjecanju.

developed by Nove vibracije